Sabtu, 30 Jun 2012

Jus Aren & Ayam Bersalut Tepung bersama Keju


Tengah dok online tadi tiba-tiba jew perutku seperti meminta sesuatu. Fikir punya fikir nak makan apew erk hari nie. Of coz la nasi tapi dengan apew yew lagipon ari nie emak aku g umah nenek aku so mak aku masak nasi jela. Lauk-pauk pandai-pandai la goreng, mak aku selalu kata "anak mak nie bukan tak pandai masak tapi malas jew sikit". See, anak mak memang terbaik la. Las kali aku masak benda yg simple tapi sedap.

Jus Aren (epal + oren)

1. aku ambil sebiji oren dan sebiji epal
2. oren dan epal yang siap dipotong

1. masuk semua buah yang telah dipotong ke dalam blender dan sedikit air
2. buah yang telah dikisar

kemudian aku tapiskan untuk dapatkan air. Kalau korang tak tapis nanti bukan air yang korang minum tapi eerkkk. Sure korang takkan minum punyer so jangan lupa tapis k.


Sebulum tu letak la air gula dalam 2 sudu setengah. Taadaa, dah siap pon. Letak ais sikit minum plak tengah-tengah panas macam nie.  Yummy2.

Ayam Bersalut Tepung Bersama Keju

Bahan-bahan :
1. sebiji telur
2. 2 ketul ayam (ambil isi)
3. tepung goreng ayam adabi
4. lada sulah
5. cheese

Aku ratakan lada sulah seluruh ayam tue sebab nak bagi rasa HOT sikit. Kalau tak nak letak pun takpe

 
Okew ayam tue aku belah kan dua tapi jangan terputus sebab aku nak letak cheese and then aku cucuk lidi supaya cheese yang aku masukkan tak terkeluar.
1. masukkan kedalam telur yang telah dipecahkan
2. gaul dengan tepung
3. gaulkan sekali lagi dengan telur

Dan goreng.

Ini ayam yang telah digoreng. Cuba korang tengok cheese yang keluar dari ayam tue. Lagi sedap makan dengan sos cili. Apa lagi jangan tengok jew. Jom try.

*sok nak g penang umah kenduri kawan aku. Ada sape2 nak ikowt..hehehehe

0 sedang mengumpat: