Sabtu, 17 Ogos 2013

Cerita Hari Raya


dan Salam 1 Malaysia


Firstly, SELAMAT HARI RAYA 

Sebelum aku nak cite pasal hari raya, akau nak kongsi berita gembira dengan korang semua. Setelah 7 tahun berlalu akhirnya aku berjaya bertemu semula dengan sahabat baik aku semasa sek menengah yang telah lama tak jumpa,mesej mahupon telefon. Bulan Ramadhan bukan sahaja kita dapat mengumpul pahala bahkan kita dapat mengeratkan silaturrahim sesama makhluk ALLAH.

RAYA PERTAMA
Raya kali nie tak semeriah sebelum nie sebab kakak kedua tak balik raya, pastu kakak sulung dan abang aku beraya umah mertua dulu so aku la harapan nusa dan bangsa buat ibu dah ayah aku untuk tolong hidang makanan, buat air dan yang paling utama adalah BASUH PINGGAN. Tapi sebelum nie memang tugas aku yang tue pon sebab tue tiap kali raya aku akan pakai 2 pasang baju. Sepasang baju biasa2 jew sebab nanti nak kena main air, then baru pakai baju raya. Okew kembali kepada cite asal, mula-mula pegi solat sunat aidilfitri, lepas jew habis solat memang tak menang tangan la nak melayan tetamu biasa umah aku sebelah dengan surau, nak tak nak dye orang akan serang umah aku dulu. Dalam pas zohor barulah pegi umah mak tih aku yang dulunya arwah tok aku tinggal situ, dan rumah saudara2 yang lain.

 Juadah hari raya

Mee goreng

raya 2010


RAYA KEDUA
Raya kedua baru la aku terhegeh-hegeh pakai baju baru gara-gara baju tak siap so nasib baik sempat beli. Dua hari sebelum raya aku agak kelam kabut la nak cari baju raya tapi alhamdullilah dapat juga beli baju raya.

Baju raya 2013

Raya kedua aku pegi rumah tok saudara aku,mak saudara a.k.a maksu dan yang paling last kami 1 family pegi open house rumah pak saudara aku a.k.a pak njang. Memang sehari suntuk asyik makan jew boleh kenyang sampai ke malam. Malam tue mandi dan terus tido jew.

Dan yang paling best raya tahun nie sebab dapat beraya dengan budak tecik nie.
Anak saudara ( nur dhia qaisara)










2 sedang mengumpat:

fasham berkata...

jemput join mini giveaway dari lolista...
http://lollista.blogspot.com/2013/08/first-mini-giveaway-by-lollista.html

tiey smilez berkata...

Dari segmen yang sama http://tieysmilez.blogspot.com/2013/08/cerita-hari-raya-contest.html

Good luck dear. Done follow sini jugak #707
Selamat Hari Raya Adilfitri :)