Jumaat, 20 Julai 2012

Dah Sahur Ke Belum??


Korang dah sahur ke belum? Yang tak sempat sahur atau terbangun lewat jangan ponteng puasa plak esok yew. Insyaallah kalau kita ikhlas kita akan dapat menahan lapar dan dahaga esok. Hah!!!!dah niat ke belum jangan dah sahur pastu terus tido jew tapi esok pagi pon boleh niat HANYA untuk orang yang terlupa niat jew yew. Jangan ingat bila tak niat tak boleh puasa plak k.

Sebenarnya mak kejutkan syira pukul 5.00 a.m tapi biasa la sebelum bangun tergolek sana. tergolek sini las-las pukul 5.11 a.m baru la bangun pegi makan time tue mak,abah,abang n akak ipar dah tengah makan. Alhamdullilah kenyang, Insyaallah dapat la alas perut dari menahan lapar dan dahaga esok.

Apa-apa pun ingat yew selepas makan nasi atau makan selain daripada nasi. Korang haruslah minum air putih dengan kuantiti yang banyak sebab bila korang minum air yang berais ketika sahur nescaya korang akan dahaga esok.*macam nak bagi motivasi la plak siap nescaya bagai..hhehehehhe* PERCAYA LAH.

Nanti dah berbuka kita sambung entry semula k. Jangan lupa solat subuh pastu baru tido. Sekali lagi syira ucapkan SELAMAT BERPUASA. 

0 sedang mengumpat: